He aha kā mākou e hoʻolohe ai ma mua o ka hoʻokomo ʻana i nā pale pale?

He mea koʻikoʻi nā pale kaʻa kaʻa no ka hōʻoia ʻana i ka palekana o ke kaʻa, a ʻo ka hoʻonohonoho pono ʻana a me ka mālama ʻana i nā pale pahu he mea koʻikoʻi i ka hana maʻamau o ke kaʻa. Ke kau ʻana i nā pad brake, pono e hoʻolohe i nā ʻaoʻao aʻe.

ʻO ka mea mua, e nānā i ka maikaʻi a me ke kūpono o nā pale pale. Pono nā pale pale i ka laina me nā kūlana aupuni, a kūpono i ke ʻano o nā kaʻa kaʻa kūikawā. Aia kekahi mau ʻokoʻa i loko o nā pale pale o nā hiʻohiʻona like ʻole, a ʻo ke koho ʻana i nā pale pale kūpono hiki ke pāʻani maikaʻi i ka hana o ka ʻōnaehana pale.

ʻO ka lua, e hōʻoia i ke kiʻekiʻe o ka ʻaʻahu ʻana o nā pad brake. Ma mua o ka hoʻokomo ʻana i nā pad brake hou, pono e hōʻoia i ka pae ʻaʻahu o nā pad brake kumu. Hoʻohana ʻia nā pad brake i kekahi ʻano, e alakaʻi i ka hopena braking maikaʻi ʻole a i ʻole ka hemahema, no laila pono ke hoʻololi ʻia i ka manawa.

A laila, e hoʻomaʻemaʻe i ka wahi i hoʻokomo ʻia ai ka pahu pahu. ʻO ke kūlana hoʻonohonoho o nā pale pale ma luna o nā pahu pahu, no laila pono e hoʻomaʻemaʻe ʻia ke kūlana hoʻonohonoho o nā kaʻa a me nā pale pahu e hōʻoia i ka hiki ke hoʻokomo pono ʻia nā pale pahu. Ke hoʻomaʻemaʻe, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka mea hoʻomaʻemaʻe kaʻa e wehe i ka lepo a me ka ʻaila.

A laila, e lubricate i ke kūlana hoʻokomo ʻana i ka pahu pahu. Ma mua o ka hoʻokomo ʻana i nā pad brake, pono ia e hoʻopili i kahi lubricant brake pad kūikawā ma ka ʻili pili ma waena o nā pad brake a me nā calipers brake. Hoʻemi ka lubricants i ka friction, hoʻemi i ka walaʻau kūwaho, a hāʻawi i ka paʻa braking.

He mea nui nō hoʻi ke ʻano o ka hoʻokomo ʻia ʻana o nā pad brake. ʻO ka mea mua, e hoʻopaʻa pono i ke kaʻa a paʻa ke kaʻa lima. A laila, e hoʻohana i ka jack e hāpai i ke kaʻa, me ka hoʻohana ʻana i kahi kākoʻo e kākoʻo, e hōʻoia i ka palekana o ka hana. A laila, wehe i nā kaila a hiki iā ʻoe ke ʻike i nā pad brake a me nā calipers.

Ma mua o ka hoʻokomo ʻana i nā pad brake, e noʻonoʻo pono i ke kuhikuhi o nā pad brake. Hoʻopaʻa pinepine ʻia nā pad brake, a he mau huaʻōlelo ma mua a ma hope paha a i ʻole nā ​​​​hua pua e hōʻoia i ka hoʻokomo pololei ʻana i ka wā e hoʻokomo ai. 'Ōlelo ka mea hana kaʻa kaʻa iā ʻoe e hoʻokomo i ka pahu kaʻa hou i loko o ka pahu kaʻa a hoʻoholo i ke kūlana kūpono o ka pahu pahu e like me ke kuhikuhi o nā hōʻailona mua a i hope.

Ma hope o ka hoʻokomo ʻana i nā pad brake, pono e hoʻopau ʻia ka ʻōnaehana brake. Hiki ke hana i kēia ma ke kaomi ʻana i ka pedal brake i lalo a me ka hoʻokuʻu ʻana i ka plug master fluid brake. Mālama kēia i ka ʻole o ka ea i loko o ka ʻōnaehana brake, no laila e hoʻomaikaʻi ai i ka hopena braking.

ʻO ka hope, e hoʻāʻo i ke ʻano o ka hana ʻana o nā pad brake. Ma hope o ka hoʻokomo ʻana i nā pad brake, pono e hoʻāʻo i ka hana braking e hōʻoia i ka hopena braking maʻamau. Hiki iā ʻoe ke koho i kahi kahua palekana no ka hoʻāʻo haʻahaʻa haʻahaʻa, a e hoʻolohe i ka nānā ʻana i ka pahu pahu no ka hōʻoia ʻana ʻaʻohe walaʻau a haʻalulu paha.

I ka hōʻuluʻulu ʻana, ma mua o ka hoʻokomo ʻana i nā pad brake, pono mākou e hoʻolohe i ka maikaʻi a me ka hoʻololi ʻana o nā pad brake, e hōʻoia i ke kiʻekiʻe o ka ʻaʻahu ʻana o nā pad brake, hoʻomaʻemaʻe a lubricate i ke kūlana hoʻonohonoho o nā pad brake, hoʻokomo i ke kaʻina, deflate i ka ʻōnaehana brake, a e ho'āʻo i ka hopena hana o nā pale pale. Ma o ka mālama pono ʻana i nā ʻōlelo aʻoaʻo i luna, hiki iā ʻoe ke hōʻoia i ka hoʻokomo maʻamau o nā pad brake a hoʻomaikaʻi i ka palekana o ke kaʻa.


Ka manawa hoʻouna: Iulai-24-2024